Hoe rijk ben jij

Hoe rijk ben jij?

Dan heb ik het niet over een vette bankrekening of een succesvol leven, maar over emotionele rijkdom. Leven in rijkdom is voor mij gelukkig zijn met wat je hebt, zonder te kijken naar wat je mist. 

Zonder vette bankrekening kun je je kinderen, familie, vrienden, buren, oprechte aandacht geven. Leg je telefoon of tablet aan de kant en doe samen een spelletje. Duik met je kind en een deken op de bank en kijk samen een film. Kinderen voelen zich rijk door de oprechte aandacht die ze krijgen. En ik weet zeker dat jij je rijk voelt door de oprechte aandacht die je geeft. Hoeveel speelgoed of schermen er in huis ook zijn, dit is wat kinderen zich herinneren. Kinderen die zich alleen voelen kunnen bindings- of verlatingsangst ontwikkelen, waardoor een gezonde relatie en vertrouwen onmogelijk is.

Maak tijd vrij om elkaar echt te zien. Zeker in deze feestmaand waarin we afspreken met familie en vrienden om elkaar op te zoeken. Er is veel emotionele armoede. Als we allemaal zouden leven in emotionele rijkdom hoeft niemand zich arm te voelen.

Denk na over wat jij kunt betekenen voor een ander. Niet alleen deze maand, maar voor altijd. Verbind en voel je rijk.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *